Škola za mlade lidere Crne Gore u EU

Četvorodnevna predavanja će biti održana u drugoj polovini februara 2018. godine. Škola za mlade lidere Crne Gore u EU daje priliku učesnicama i učesnicima da dobiju osnovne i relevantne informacije o Evropskoj uniji, sa akcentom na proces pristupanja Crne Gore, EU politike i programe koji se tiču mladih u Crnoj Gori. Takođe, polaznici škole će imati priliku da nauče nešto o pisanju projekata, istraživačkom radu u oblasti javnih politika, radu na komunikacionim strategijama i tehnikama javnog zagovaranja za proces pristupanja u EU.

Uslovi koje kandidati/kinje moraju ispunjavati su sljedeći:

  • da su maturanti ili studenti, starosti između 18 i 26 godina;
  • da pokazuju interesovanje za proces evropskih integracija i dalji društveni angažman;

Prednost za kandidate je ukoliko su učlanjeni u neku političku partiju u Crnoj Gori ili ukoliko rade ili su aktivisti u nekoj od NVO u Crnoj Gori.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 16. februara 2018. godine, slanjem CV-ja i kratkog motivacionog pisma na email: office@emim.org, sa naznakom u predmetu email-a “Škola za mlade lidere Crne Gore u EU”. Na inicijanom seminaru, učesnicima i učesnicama će biti obezbjeđen smještaj na bazi punog pansiona u hotelu. O lokaciji će izabrani učesnici/učesnice biti blagovremeno obaviješteni.

Više informacija o djelatnosti Evropskog pokreta u Crnoj Gori – www.emim.org, a sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 020 268 651 ili email-a office@emim.org.

Kategorija vijesti