Konkurs za učešće u programu STUDENTSKA LJETNJA ŠKOLA CERN 2017

Studentska ljetnja škola CERN-a održava se svake godine u trajanju od 8 nedjelja tokom jula i avgusta i obuhvata teoretsku obuku, učešće na radionicama, seminarima, izložbama kao i eksperimentalni rad.

Predmet ovog Konkursa je selekcija četiri kandidata od strane Ministarstva nauke, od kojih će CERN izvršiti finalnu selekciju i u saradnji sa Ministarstvom nauke finansirati kandidate sa pravom učešća na programu „Studentska ljetnja škola CERN 2017“.

Najbolji crnogorski studenti imaće priliku da se uključe u svakodnevni rad CERN-ovih velikih istraživačkih timova koji realizuju interdisciplinarna istraživanja, slušaju predavanja, posjete CERN-ove laboratorije i postrojenja, kao i opremu kojom raspolaže ova institucija, učestvuju na radionicama s naučnicima koji su lideri u svojim oblastima istraživanja.

Pravo učešća imaju studenti iz sljedećih oblasti:

  • fizike i
  • inženjerskih nauka/ICT.

Pravo učešća za oblast fizike imaju studenti Univerziteta Crne Gore – Prirodno-matematičkog fakulteta (Studijskog programa za fiziku); pravo učešća za oblast inženjerskih nauka/ICT imaju studenti Univerziteta Crne Gore – Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta Donja Gorica – Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije i Univerziteta Mediteran – Fakulteta za informacione tehnologije.

Kandidat mora da ispunjava sljedeće uslove:

  1. Da je crnogorski državljanin;
  2. Da je student na bachelor ili master studijama na jednom od sljedećih fakulteta: Univerzitet Crne Gore – Prirodno-matematički fakultet (Studijski program za fiziku); Univerzitet Crne Gore – Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Donja Gorica – Fakultet za informacione sisteme i tehnologije i Univerzitet Mediteran – Fakultet za informacione tehnologije;
  3. Da do sada nije učestvovao na ovoj ili sličnim školama i programima koje organizuje CERN, odnosno da u prethodnom periodu nije bio angažovan u CERN-u u periodu dužem od tri mjeseca; i
  4. Da odlično poznaje engleski jezik (nivo B2), dok je znanje francuskog jezika poželjno.

Ukoliko kandidat očekuje da će diplomirati na ljeto 2017. godine, ima pravo učešća na konkursu.

Dodatne informacije možete pogledati na linkovima:

http://www.mna.gov.me/vijesti/167601/K-O-N-K-U-R-S-za-ucesce-na-programu-Studentska-ljetnja-skola-CERN-2017.html

https://jobs.web.cern.ch/join-us/studentships-summer-non-member-state-nationals

Kategorija vijesti