ICT fond – inicijativa Regulatorne agencije za telekomunikacije Ujedinjenih Arapskih Emirata organizuje dva međunarodna takmičenja: Dronovi za dobru nagradu i Vještačka intelegencija i robotika za dobru nagradu

Takmičenje Vještačka intelegencija i robotika za dobru nagradu se fokusira na tri područja: obrazovanje, zdravstvo i socijalne usluge, iako će se razmatrati i ideje u okviru drugih sektora. Svako rješenje može pobijediti; od hardvera do softvera i bilo koje kombinacije između.

Nagrada u iznosu od milion dolara namijenjena je pobjedniku na međunarodnom nivou. Učesnici koji žele da se prijave za nagradu, dužni su da dostave svoj video i prijedloge on-line putem.

Timove mogu sačinjavati pojedinci, grupe, univerziteti ili preduzeća. Svaki tim mora imenovati rukovodioca projekta i može poslati do najviše tri ideje. Timovi se mogu sastojati od većeg broja članova, međutim samo za četiri člana iz svake ekipe troškovi putovanja biće pokriveni, ukoliko budu odabrani za polufinale.

Detaljnije informacije dostupne su na web-stranici: www.awardsforgood.ae; kao i dokumentima u prilogu. Krajnji rok za podnošenje idejnog rješenja je 31. oktobar 2016. godine.

Entery criteria AI & Robotics

Entery process AI & Robotics

Entery criteria drones

Entery process drones

Kategorija vijesti