Stipendije Instituta za nauku i tehnologiju MASDAR za postdiplomske studije

Masdar Institut pruža punu stipendiju, a postdiplomci će nakon završetka studijskog programa pored diplome „Masdar“ instituta dobiti i diplomu Tehnološkog instituta iz Masačusetsa (MIT) kojom se potvrđuje da je stečena diploma u skladu sa standardima koje propisuje MIT. MIT je prvenstveno partner i jedan od aktera u kreiranju Masdar Instituta. Uključenost MIT-a u doktorski program omogućava kandidatima za doktorske studije Masdar Instituta da provedu do 2 semestra na MIT-u i pohađaju kurseve u kampusu (najmanje 3 kursa po semestru), kako im predloži Nadzorni istraživački komitet (Research Supervisory Committee), a odobri Prosvjetni savjet za sticanje zvanja (GEC-Graduate Education Council).

Ponuđeni su sljedeći akreditovani master programi:

Hemijski inženjering;

Računarstvo i informacione nauke;

  • Inženjering električne energije;
  • Inženjering sistema i menadžment;
  • Materijalne nauke i inženjering;
  • Mašinstvo;
  • Inženjering mikrosistema;
  • Inženjering voda i životne sredine;
  • Održiva kritična infrastruktura; Sistemi i tehnologije svemira;
  • Interdisciplinarni doktorski program.

Uputstvo za apliciranje

Prihvataće se samo online aplikacije. Što se tiče aplikacije, neophodno je dostaviti kopije dokumenata. Ukoliko je kandidat prihvaćen, biće u obavezi da podnese sva originalna dokumenta do početka nastave.

Rok za apliciranje je 31. maj 2016. godine.

Napomena: Visoke ocjene i rezultati samo su preduslov, ali ne i garancija za prijem. Standardi za prijem su usklađeni sa standardima MIT-a.

Odabrani stipendisti Instituta primaće punu školarinu. Stipendija pokriva pune troškove školarine, troškove udžbenika, TOEFL/GRE testa, troškove smještaja, mjesečnu novčanu naknadu, troškove zdravstvenog osiguranja i godišnju povratnu kartu do matične zemlje.

Prema dogovoru postignutom između MASDAR Instituta i Ambasade Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zainteresovani kandidati potrebno je da se prvo prijave Ministarstvu nauke, kontakt osoba: Milena Milonjić, Ministarstvo nauke, e-mail:milena.milonjic@mna.gov.me najkasnije do 15. marta 2016. godine, do 17h, nakon čega će Ministarstvo nauke izvršiti selekciju kandidata i spisak zainteresovanih studenata iz Crne Gore dostaviti MASDAR institutu, koji će ih direktno kontaktirati za dalja uputstva vezana za apliciranje

Ministarstvu nauke potrebno je dostaviti:

  • CV (obrazovanje, spisak publikacija, nagrade, profesionalno iskustvo, itd),
    • Kopije prepisa ocjena sa dodiplomskih i magistarskih studija,
    • Kopija rezultata sa TOEFL (ili IELTS) i GRE testa, ukoliko ih kandidat posjeduje do 15. marta,
    • Imena i e-mail adrese od najmanje 3 davaoca preporuka,
    • JPEG fotografija pasoškog formata (ne veća od 100K).

Više detalja o master programima, doktorskom programu, kriterijumima za prijem, proceduri prijavljivanja, uputstva i savjete zainteresovani kandidati mogu naći na web adresi Ministarstva nauke:http://www.mna.gov.me/vijesti/157665/Institut-za-nauku-i-tehnologiju-Masdar-iz-Abu-Dabija-nudi-9-postdiplomskih-stipendija-studentima-iz-Crne-Gore.html;

Masdar Instituta www.masdar.ac.ae; https://www.masdar.ac.ae/admissions/how-to-apply; ili se obratiti na sljedeću kontakt adresu: admissions@masdar.ac.ae.

Kategorija vijesti