RADIONICA: DEFINISANJE ISHODA UČENJA NA UNIVERZITETU “MEDITERAN”

u okviru aktivnosti DEVCORE projekta. Radionicu su vodili doc.dr Dragica Žugić, rukovodilac projekta DEVCORE ispred Univerziteta “Mediteran” i doc.dr Dijana Vučković, šef katedre na Učiteljskom fakultetu u Nikšiću.

Članovi radnih timova sa svih šest fakultetskih jedinica koji su prisustvovali radionici imali su priliku da, kroz primjere i zadatke, upoznaju metodologiju i taksonomije za pisanje ishoda učenja i proces njihovog definisanja kako na predmetu ili modulu tako i na nivou studisjkog programa. lshodi učenja su izjave koje tačno određuju šta će studenti znati ili umjeti da rade, a što je direktna posledica učenja. lshodi se obično izražavaju kao znanje, vještine ili stavovi. Planirano je da do kraja avgusta sve univerzitetske jedinice pripreme ishode učenja za svoje studijske programe, kako bi naredna akademska godina počela sa tako dopunjenim ECTS katalozima. Time će Univerzitet “Mediteran” dodatno uskladiti svoj nastavni proces sa standardima koji važe u evropskom sistemu visokog obrazovanja.

DEVCORE projekat, kojim koordinira Univerzitet Crne Gore, pored uvođenja ishoda učenja otvara i dodatne mogućnosti razmjene iskustava i najbolje prakse sa evropskim partnerima. U okviru projekta, pripremljene su i smjernice i osnovna pravila za pisanje ishoda učenja. U junu je planirano organizovanje još jedne radionice, u kojoj će učestvovati i projektni partneri – univerziteti iz Grčke, Danske i Austrije.

Osnovne smjernice za pisanje ishoda učenja pogledajte u flajeru.

Prezentaciju sa radionice možete pogledati ovdje.

 

Kategorija vijesti