Počinje distribucija studentskih EYCA kartica brucošima Univerziteta Mediteran

Svi brucoši Univerziteta Mediteran generacije 2024/2025 koji imaju manje od 29 godina, u ponedjeljak 23. septembra, putem akademske ili privatne mejl adrese (prijavna mejl adresa koja je ostavljena studentskoj službi pri upisu), dobiće svoj EYCA serijski broj. Kako bi aktivirali svoju studentsku, digitalnu EYCA karticu, neophodno je da preuzmu myEYC mobilnu aplikaciju (Google Play & AppStore) i da se na istu registruju, unoseći svoje podatke i dobijeni EYCA serijski broj, nakon čega je kartica spremna za korištenje. Ukoliko samostalno žele da potraže svoj EYCA serijski broj, klikom na https://www.omladinskakartica.me/serijski-brojevi , gdje će upisati svoju privatnu ili akademsku mejl adresu, sistem će im ponovo na tu adresu poslati EYCA serijski broj, sa detaljnim upustvom za instalaciju myEYC mobilne aplikacije.
Studenti i studentkinje prve godine studija će se ovim putem pridružiti porodici od preko 85.000 EYCA korisnika u Crnoj Gori i preko 8 miliona širom Evrope koji putem kartice imaju mogućnost da uštede i više od 300 eura godišnje.
Evropska omladinska kartica (EYCA) je međunarodni, društveno-odgovorni projekat koji studentima i mladima uzrasta od 13-29 godina pruža preko 250 popusta u Crnoj Gori i preko 30.000 širom Evrope. Osim toga, digitalni servis Evropske omladinske kartice (EYCA) funkcioniše i kao inovativna platforma podrške studentima u raznim oblastima, od neformalne edukacije, podsticanje mobilnosti, digitalne i finansijske pismenosti, zapošljavanja, volontiranja i aktivizma, ali i povezivanja sa vršnjacima u zemlji i inostranstvu.
Registracijom na mobilnu aplikaciju myEYC – European Youth Card, studenti i studentkinje dobijaju jednostavan pristup svojoj personalizovaj digitalnoj EYCA kartici, benefitima, najnovijim informacijama i vijestima od značaja za mlade.
Imajući u vidu dosadašnje zajedničke napore tima Evropske omladinske kartice (EYCA) i Univerziteta Mediteran u segmentu edukacije studenata i u želji da se dodatno podstakne digitalna i finansijska pismenost, svi brucoši Univerziteta Mediteran koji preuzmu myEYC aplikaciju do 15. decembra stiču pravo učešće u velikoj nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti vrijedne poklone poput gejming konzole – Sony PlayStation 5, telefona – Vivo Y36 8 i Realme C53, pametnog sata – Apple Watch 8, vaučera za gorivo u vrijednosti od 500,00 EUR i drugih o čemu će svi studenti uskoro biti obaviješteni.
“Svim brucošima Univerziteta Mediteran želimo srećan početak studiranja i mnogo uspjeha u godinama koje slijede. Srećni smo što će svi oni koji imaju manje od 29 godina pored EYCA kartice, imati priliku da osvoje i vrijedne nagrade, kao znak dobrodošlice u veliku međunarodnu EYCA porodicu. Želimo vam da uživate u svim povoljnostima koje vam EYCA nudi, a kako biste bili u toku sa svim novitetima, pratite nas na društvenim mrežama i provjeravajte informacije koje ažuriramo na sajtu i myEYC mobilnoj aplikaciji.” – rekli su u ime tima Evropske omladinske kartice (EYCA).
Informativni EYCA pultovi na kojima će EYCA ambasadori pomoći brucošima da se upoznaju sa ovim omladinskim projektom biće prisutni na Univerzitetu u ponedjeljak, 23. septembra. Pozivamo brucoše da sve povoljnosti vezane za Evropsku omladinsku karticu (EYCA)
pogledaju na EYCA veb sajtu https://www.omladinskakartica.me/, a studenti starijih godina koji nemaju svoju EYCA karticu, mogu besplatno da je naruče i preuzmu u digitalnom formatu na istoj stranici.
Projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori implementira NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva sporta i mladih, u ime Vlade Crne Crne Gore.

Kategorija vijesti