Učešće profesora Univerziteta Mediteran na Međunarodnoj konferenciji interne revizije

Predsjednik Instituta internih revizora Crne Gore i profesor na Univerzitetu Mediteran Podgorica, prof. dr Slavko Rakočević, učestvovao je na Međunarodnoj konferenciji interne revizije, koja se održala u Strugi, Sjeverna Makedonija, od 16. do 17. septembra 2024. godine.

Konferenciju je organizovao Institut internih revizora Sjeverne Makedonije u saradnji sa Institutom internih revizora Crne Gore, a okupila je preko 250 učesnika iz različitih zemalja.

Prof. dr Slavko Rakočević je učestvovao na panel diskusiji posvećenoj etici u revizorskoj profesiji i tom prilikom izlagao na temu “ Kodeksa etike u skladu sa novim Standardima interne revizije” koji stupaju na snagu u januaru 2025. godine.

Njegovo izlaganje je osvijetlilo važnost etičkih normi i principa u revizorskoj profesiji, s posebnim osvrtom na prilagođavanje novim standardima koji će unaprijediti rad interne revizije u globalnom okruženju.

Univerzitet nastavlja da podstiče i podržava aktivno učešće svojih profesora i studenata na međunarodnim konferencijama i stručnim skupovima, čime doprinosi unapređenju kvaliteta obrazovanja i stručnog razvoja u Crnoj Gori.

Kategorija vijesti