Predstavnica Zapadnog univerziteta u Temišvaru (WUT – West University of Timisoara) u posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgorica

Erasmus kordinatorka u Službi za međunarodnu saradnju, Zapadnog univerziteta u Temišvaru (Rumunija) Kristina Kojosaru (Cristina Cojocaru) boravila je u Podgorici od 26 do 30.avgusta u posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgorica. Tokom boravka, srela se sa savjetnikom IRO (Kancelarije za međunarodnu saradnju) našeg univerziteta, Petrom Krivokapićem i razmijenila iskustva, ali i otvorila novo poglavlje saradnje dvije institucije.

Zapadni univerzitet u Temišvaru (WUT) je dugogodišnji partner Univerziteta “Mediteran” Podgorica, sa kojim se uspješno sprovode programi mobilnosti kako akademskog i administrativnog kadra, tako i programi mobilnosti studenata. Samo u tekućoj 2024.godini, saradnja dvije institucije se ogledala u učešću predstavnika našeg univerziteta na majskoj međunarodnoj smotri “XIV Međunarodna Erasmus nedjelja” WUTa, kao i odlaskom jedne studentkinje 3. godine Fakulteta vizuelnih umjetnosti na jednosemestralni boravak u Temišvaru u zimskom semestru, akademske 2024-25.godine.

Kategorija vijesti ,