Predstavnici Univerziteta “Mediteran” Podgorica dio projektnog okupljanja u Valoni

U okviru projekta MOOC bazirani mikrokrediti za profesionalni razvoj nastavnika / MOOC-based micro-credentials for teacher professional development – CRED4TEACH organizovan je treći po redu Transnacionalni sastanak predstavnika partnerskih institucija visokog obrazovanja, na Univerzitetu u Valoni (Valona, Albanija) u periodu od 9 do 11. oktobra, 2024. godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici Univerziteta “Mediteran” Podgorica, prof. dr Maja Delibašić, dekanka Fakulteta za informacione tehnologije i Petar Krivokapić,savjetnik u Kancelariji za međunarodnu saradnju.

Transnacionalni sastanak je imao za cilj da prikaže postignuti napredak u pomenutom projektu, kao i rezultate primjene mikrokredita u institucijama visokog obrazovanja, učesnicama u projektu, među kojima je i naša zemlja. S tim u vezi, prof. dr Delibašić je tokom sastanka predstavila rezultate u Crnoj Gori kao i aktivnosti preduzete tim povodom, na Univerzitetu “Mediteran” Podgorica. Takođe, pomenuti sastanak je ranije organizovan u aprilu 2024.godine, u Crnoj Gori na Univerzitetu “Mediteran” Podgorica kao i godinu ranije na Univerzitetu u Kelnu (Njemačka).

Projekat CRED4TEACH traje ukupno 36 mjeseci i jedan je od šest Erasmus CBHE projekata koje sprovodi Univerzitet “Mediteran” Podgorica od januara 2023.godine.

Kategorija vijesti ,