Učešće predstavnika FIT-a na Međunarodnoj Erasmus nedjelji Univerziteta Vigo u Španiji

Nastavno osoblje Fakulteta za informacione tehnologije, Univerziteta “Mediteran” Podgorica, mr Jakša Backović i mr Bojan Nedović učestvovali su na Međunarodnoj Erasmus nedjelji koju organizuje Universidad de Vigo (Španija), u periodu od 6 do 10. maja, 2024.godine. Ovaj događaj okupio je akademsko i administrativno osoblje visokoškolskih partnerskih institucija, a Univerzitet “Mediteran” Podgorica je partner u okviru KA171 programa mobilnosti sa UVigo.

Tema ovogodišnje mobilnosti je “Globalne perspektive: Podsticanje internacionalizacije u visokom obrazovanju” a predstavnici FIT-a učestvovali su u diskusijama o integraciji internacionalizacije u različite aspekte univerziteta, od administrativnih okvira do unapređenja mobilnosti studenata.

Erasmus nedjelja pruža jedinstvenu priliku za razmjenu najboljih praksi, iskustava i perspektiva velikog broja učesnika, podstičući međunarodni dijalog među učesnicima. Delegati Fakulteta za informacione tehnologije aktivno su učestvovali u svakodnevnim sesijama, sarađujući sa kolegama iz različitih sredina kako bi istražili metode za snalaženje u dinamičnom ekosistemu visokog obrazovanja.

Kategorija vijesti , ,