Predstavnica Univerziteta “Mediteran” Podgorica učestvovala u trodnevnoj obuci na Politehničkom institutu u Portugaliji

U okviru projekta “Digitalna transformacija u obrazovanju Zapadnog Balkana / Digital Transformation in the Western Balkans Education” Digitcreshe, održana je trodnevna obuka nastavnika na Politehničkom Institutu u Portu pod nazivom “Serious games, games-based learning and gamification in education / Ozbiljne igre, učenje bazirano na igrama i gemifikacija u obrazovanju”. Trening nastavnog osoblja zemalja Zapadnog Balkana održan je od 8 do 10.maja, a Univerzitet “Mediteran” Podgorica je predstavljala doc. dr Tamara Jovović.

Obuka je služila da nastavnike upozna sa teorijskim konceptima gemifikacije, ali i praktičnom upotrebom igara u obrazovnom procesu. Nastavnici su učili kako da koriste postojeće igrice, razvijaju nove i implementiraju strategije gemifikacije u učenju.

Projekat Digitcreshe je jedan od šest projekata Erasmus CBHE u kojima učestvuje Univerzitet “Mediteran” Podgorica od januara 2023.godine. Lider projekta je domaćin obuke, Politehnički institut Univerziteta Porto iz Portugalije, a ostale partnere u projektu čine univerziteti iz Grčke, Bugarske, BH, Makedonije, Albanije i Njemačke. Pored Univerziteta “Mediteran” Podgorica, iz Crne Gore u projektu učestvuje i Arhitektonski fakultet Univerziteta CG.

Kategorija vijesti ,