“ČISTILIŠTE” IZLOŽBA – INSTALACIJA U PROSTORU UMJETNICA MARIJE DŽOGANOVIĆ I KATARINE LAKOVIĆ

“ČISTILIŠTE”

IZLOŽBA – INSTALACIJA U PROSTORU UMJETNICA MARIJE DŽOGANOVIĆ I KATARINE LAKOVIĆ, PROFESORKI FAKULTETA VIZUELNIH UMJETNOSTI UNIVERZITETA “MEDITERAN” PODGORICA

30.06 U 19H

PERJANIČKI DOM

CSUCG

U okviru FVU programa izložbi u Perjaničkom domu Centra savremene umjetnosti, u četvrtak 30.06 u 19h biće otvorena četvrta po redu izložba pod nazivom “Čistilište” dekanke Fakulteta vizuelnih umjetnosti Marije Džoganović i prodekanke za nastavu Katarine Laković.

Po riječima Vuka Vukovića, muzejskog pedagoga CSUCG “karakter izložbe podijeljen je na psihološku i ekološku dimenziju i bavi se problemom zavisnosti i gomilanjem otpada, subjektom i kolektivom, odnosom koji imamo prema sebi strukturiran je odrazom, koji na nas projektuje naša želja za postojanjem nečeg što se naziva društvo”.

Profesorka Marija Džoganović je diplomirala i magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju na odsjeku slikarstvo u klasi profesora Dragana Karadžića. Dodatno se školovala na School of Contemporary Arts u Pont Aven-u u Francuskoj. Na Fakultetu vizuelnih umjetnosti je angažovana od 2007. godine a od 2021. je preuzela ulogu dekanke Fakulteta. Aktivno se bavi oslikavanjem murala. Ovo je njena deveta samostalna izložba.

Katarina Laković je kao magistrand angažovana na Fakultetu vizuelnih umjetnosti od 2015. godine kada je stekla diplomu vizuelne umjetnice. Od 2021.godine je preuzela ulogu prodekanke za nastavu. Ovo je njena šesta samostalna izložba.

DOBRODOŠLI!

Kategorija vijesti ,