Menu

Po osnovu međuinstitucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost sklopljenog u okviru evropskog programa ERASMUS+, Univerzitet Mediteran Podgorica raspisuje konkurs za razmjenu studenata sa Univerzitetom u Almeriji, Španija, u akademskoj 2018/2019. godini.

Za mobilnost se mogu prijaviti studenti osnovnih studija (minimum II godina) iz oblasti koje su navedene ovdje, gdje se nalazi lista kurseva:

Nivo studija - osnovne studije

Broj stipendija - 1

Trajanje mobilnosti - 5 mjeseci (zimski semestar 2018/2019.)

Dokumenta potrebna za prijavu:

  • prijavni formular (možete preuzeti ovdje)
  • motivaciono pismo
  • uvjerenje o položenim ispitima
  • sertifikat o znanju Engleskog jezika (B2) - kandidati koji nemaju sertifikat tipa TOEFL ili IELTS mogu dostaviti neki drugi sertifikat potvrda profesora, sertifkat/diploma škole jezika ili sl.
  • potvrda o studiranju skenirana kopija pasoša (strana na kojoj se nalazi fotografija)
  • druga dokumenta koja pokazuju uspjehe i dostignuća kandidata

Više informacija o Univerzitetu u Almeriji možete naći na http://cms.ual.es/UAL/en/.

Potrebnu dokumentaciju dostaviti SLUŽBI ZA MEĐUNARODNU SARADNJU UNIVERZITETA i putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU JE 13. JUN 2018. godine u 14h

NAPOMENA: Sva dokumenta MORAJU biti na ENGLESKOM jeziku. Kandidati koji su učestvovali u Erasmus Mundus programu obavezni su da to navedu u prijavi. Kandidati koji su u programu Erasmus Mundus imali stipendiju za mobilnost u trajanju dužem od 7 mjeseci (dva semestra) NE MOGU učestvovati u ERASMUS+ programu za mobilnost studenata.

Za dodatne informacije, molimo vas da nas kontaktirate putem emaila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

  

 

 

 

 

 

NA VRH