Menu

Fondacija ,,Sveti Petar Cetinjski“ u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti Cetinje Univerziteta Crne Gore, Fakultetom vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran, Fakultetom umjetnosti UDG i Srednjom umjetničkom školom "Petar Lubarda“ sa Cetinja raspisuje interni konkurs za izradu umjetničkog djela / slike, skulpture, grafike, crteža…/ Svetog Petra Cetinjskog.

Pozivamo učenike i studente da uzmu učešće na ovom konkursu, i da predlože svoje radove za izložbu lika i djela Svetog Petra Cetinjkog, koja će se održati 31. oktobra 2018. na Cetinju.

Radovi mogu biti realizovani u svim likovnim medijima, tehnikama i materijalima:

  • 2D - (slika, crtež, grafika, digital print, fotografija),
  • 3D – (skulptura,instalacija)
  • kao i u audio i video formi.

Pristigli radovi će biti ocijenjeni od strane petočlanog stručnog žirija koji će odabrati one radove koji će biti predstavljeni na izlozbi i uvršteni u katalog koji ce pratiti izložbu.

Žiri će dodijeliti tri novčane nagrade u iznosu:

  • 1 nagrada: 1.200 euro
  • 2 nagrada: 1.000 euro
  • 3 nagrada: 800 euro

Žiri će biti sastavljen od predstavnika svih pomenutih institucija i Fondacije.

Pravo na učešće na konkursu imaju aktivni student na svim nivoima studije Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran, Fakulteta vizuelnih umjetnosti UDG i učenici svih razreda Srednje umjetničke škole "Petar Lubarda “ sa Cetinja.

Na konkursu je moguće učestvovati sa jednim radom.

Rok za dostavljanje radova: 10 oktobar 2018

Radovi se dostavljaju na adresu: Fondacija Sveti Petar Cetinjski, Novaka Miloševa br. 3, Podgorica

  

 

 

 

 

 

NA VRH