Obavještavamo zainteresovane kandidate o mogućnosti konkurisanja za stipendije koje Vlada Slovačke dodjeljuje u okviru Nacionalnog programa stipendija za podršku mobilnosti, namijenjenih studijskim i istraživačkim boravcima, tokom ljetnjeg semestra akademske 2017/2018. godine.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 31. oktobar 2017. godine do 16 sati, po centralno - evropskom vremenu. Prijave se podnose online, na internet stranici www.stipendia.sk odnosno www.scholarships.sk

Ovaj stipendijski program Republike Slovačke osmišljen je kao podrška mobilnosti za inostrane studente, student doktorskih studija, univerzitetske profesore, istraživače i umjetnike, omogućavajući im boravak na slovačkim univerzitetima i slovačkim istraživačkim organizacijama.

Studenti i doktoranti mogu aplicirati i za dodatak za putne troškove. Ovaj program finansira Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovačke.

Naredni rok za prijavu biće 30. april 2018. godine, za stipendije u akademskoj 2018/2019. godini.

Za dodatna pitanja i pojašnjenja u vezi sa ovim programom, načinom konkurisanja, kao i ostalim detaljima, zainteresovani kandidati se mogu obratiti direktno administratoru, gospodinu Lukáš Marcin-u, na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Skenirani letak o Programu možete preuzeti ovdje.

  

 

 

 

 

 

 

NA VRH