Obavještavamo zainteresovane kandidate o mogućnosti konkurisanja za stipendije koje Vlada Slovačke dodjeljuje u okviru Nacionalnog programa stipendija za podršku mobilnosti, namijenjenih studentima, doktorantima, univerzitetskim profesorima, istraživačima i umjetnicima, za akademsku 2017/2018. godinu. Program finansira Ministarstvo obrazovanja, nauke, istraživanja i sporta Republike Slovačke.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30. april 2017. godine do 16 sati (po centralno evropskom vremenu).

Zahtjevi se podnose online, na internet stranici www.stipendia.sk odnosno www.scholarships.sk .

Ovaj stipendijski program Slovačke Republike osmišljen je kao podrška mobilnosti za inostrane studente, studente doktorskih studija, univerzitetske profesore, istraživače i umjetnike, omogućavajući im boravak na slovačkim univerzitetima i slovačkim istraživačkim organizacijama. Zainteresovani kandidati mogu, istovremeno kad i za stipendiju, aplicirati i za dodatak za putne troškove.

Za pitanja u vezi sa Nacionalnim stipendijskim programom, načinom konkurisanja, kao i ostalim detaljima zainteresovani kandidati se mogu obratiti direktno rukovodiocu ovog Programa, Lukáš Marcin-u, na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , telefon: +421 2 5930 4733, SAIA, n.o., Sasinkova 10, 812 20 Bratislava 1, Slovak Republic

Letak o ovom programu možete preuzeti ovdje.

  

 

 

 

 

 

 

NA VRH