Menu

Nevladina organizacija Mreža Alumnista Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori (MAUK) održaće prezentaciju o Chevening stipendijama za postdiplomske studije u Ujedinjenom Kraljevstvu, na Univerzitetu „Mediteran” u četvrtak, 20. marta 2014. godine, u 18h (AMFITEATAR 1, I sprat, Gradski stadion, Vaka Đurovića b.b.)

 

Chevening stipendije su dio globalnog programa stipendiranja Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Program se odnosi na postdiplomske studije u Ujedinjenom Kraljevstvu, a finansira ga britansko Ministarstvo spoljnih poslova sa svojim partnerskim organizacijama.

Stipendije se dodjeljuju kandidatima koji su sa odličnim uspjehom okončali svoje univerzitetsko obrazovanje, a prepoznati su kao budući lideri.

Chevening Stipendije dodjeljuju se u 118 zemalja širom svijeta, a ove godine je u Crnoj Gori dvadeseta godišnjica realizacije programa.

Cilj MAUK-a je, između ostalog, povećanje informisanosti i interesovanja kod crnogorskih studenata za školovanje u Ujedinjenom Kraljevstvu, te povećanje broja crnogorskih studenata na studijama u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Više informacija o MAUKU možete naći na sajtu: www.mauk.me.uk

Više informacija o Chevening stipendijama možete naći na sajtu: www.chevening.org/montenegro/applying_montenegro

  

 

 

 

 

 

NA VRH