Menu

Obavještavamo Vas da Međunarodni centar za održivi energetski razvoj – ISEDC iz Moskve, nudi 20 stipendija u trajanju od četiri nedjelje (od 06. do 31. oktobra 2014. godine) u okviru UNESCO/ISEDC ko-sponzorisanog programa stipendiranja. Ove stipendije imaju za cilj pomoć u izgradnji kapaciteta i razvoju ljudskih resursa u oblastima održivih i obnovljivih izvora energije u zemljama u razvoju i zemljama u tranziciji. Prethodne godine, dobitnik ove stipendije za Crnu Goru bio je Filip Strunjaš, magistrant Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Stipendije se nude za sljedeće studijske oblasti:

 1. Energija i održivi razvoj,
 2. Ekološko upravljanje energetskim resursima,
 3. Obnovljiva energija,
 4. Održiva i obnovljiva proizvodnja struje.

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće kriterijume:

 1. Da imaju univerzitetsku diplomu (najmanje nivo BSc, odnosno BA iz ekonomije),
 2. Odlično poznavanje engleskog jezika,
 3. Ne smiju imati više od 35 godina.

Kandidati su dužni priložiti potrebnu dokumentaciju u dva primjerka:

 • Popunjen UNESCO aplikacioni formular (UNESCO fellowship application form)
 • Šest fotografija,
 • Ovjerene fotokopije diplome,
 • Dokaz o poznavanju engleskog jezika.

Kompletna prijavna dokumentacija (na engleskom ili francuskom jeziku) dostavlja se u dva štampana originala Nacionalnoj komisiji za UNESCO na adresu: Ulica Njegoševa, 81250 Cetinje, do ponedjeljka, 12. maja 2014. godine.

Kompletan tekst konkursa kao i aplikacioni formular na engleskom i francuskom jeziku možete preuzeti sa sajta Ministarstva nauke: http://www.mna.gov.me/vijesti/135932/UNESCO-ISEDC-stipendije-za-2014-godinu-iz-oblasti-odrzivog-energetskog-razvoja.html

Kontakt osoba u Ministarstvu nauke: Milena Milonjić, tel: 020 405 307, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

  

 

 

 

 

 

NA VRH