Menu

U okviru desetodnevnog događaja u organizaciji Evropske komisije, posvećenog promociji Horizont Evropa Radnog programa za 2021/2022. godinu (https://www.gov.me/clanak/info-dani-programa-horizont-evropa), podsjećamo da će info dan posvećen horizontalnoj oblasti programa: Širenje učešća (Widening) i jačanje Evropskog istraživačkog prostora (ERA) biti održan u petak, 9. jula.

Ova horizontalna oblast programa Horizont Evropa usmjerena je na izgradnju istraživačkih i inovacionih kapaciteta određenih zemalja koje se u tom pogledu sporije razvijaju u odnosu na ostale. Kroz učešće će imati priliku da ojačaju svoj potencijal za uspješno uključivanje u transnacionalne istraživačke i inovacione procese, promovisanje umrežavanja i bolji pristup istraživačkoj izvrsnosti.

Učešće na Horizont Evropa info danu je otvoreno bez prethodne registracije.

Detaljan program info dana 9. jula dostupan je na linku: https://www.horizon-europe-infodays2021.eu/event/era-widening

Posebno skrećemo pažnju na dvije sesije:

  • 9:30 - 10:30 CEST
    Prezentacija novog Radnog programa za 2021/2022. godinu i određene novine u procesu ocjenjivanja predloga projekata
  • 10:45 - 13:00 CEST
    Widening participation Session 1
    U ovoj sesiji glavna pažnja biće usmjerena na pozive i akcije u dijelu Širenje učešća: Udruživanje (Teaming), Tvining (Twinning), Specijalni Tvining poziv za zemlje Zapadnog Balkana (Twinning Western Balkans Special), ERA predsjedavanje (ERA Chairs) i COST akcije.

  

 

 

 

 

 

NA VRH