Menu

Univerzitet na Kipru nudi deset stipendija (pokrivaju samo 50% troškova školarine) za osnovne studije (medicina isključena) kandidatima iz zemalja koje nisu članice EU. Kandidature se mogu podnijeti od septembra 2021.godine.

Svaka stipendija se odnosi na studije u trajanju od četiri (4) godine. Ukoliko dobitnik stipendije na završi studije u roku od četiri (4) godine, njegova/njena stipendija se ukida I neće biti isplaćivani nakakvi dodaci za njegovo/njeno završavanja studija.

Stipendija pokriva samo 50% troškova školarine, a uspješni kandidati moraju da, o svom trošku, pohađaju jednogodišnji kurs savremenog grčkog jezika na UCY-Škola savremenog grčkog jezika, kako bi  stekli sertifikat o znanju grčkog jezika na nivou B2 prije početka osnovnih studija.

Uslovi koje moraju ispunjavati student iz zemalja van Evropske unije:

Za sve detalje u vezi sa procedurom apliciranja, kao I dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratii Studenskoj službi UCY-a, na telefon: +357 22894021, ili na email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ovdje se može pogledati detaljnija skenirana brošura o Univerzitetu na Kipru.

  

 

 

 

 

 

NA VRH