Menu

Prvi čovjek UNICEFA Crne Gore, gospodin Osama Makkawi Khogali sa svojim saradnikom Nikolom Vulićem bio je danas gost predavač na Univerzitetu Mediteran. Međunarodna organizacija koja postoji duže od sedamdeset godina, ima svoju kancelariju u Podgorici od 1993.godine. Tema je bila fokusirana na mogućnost uključivanja mladih u labaratoriju inovativnosti, koja u današnjem globalnom svijetu treba da im omogući lakšu inkluziju u digitalni svijet u kojem živimo.

Gospodin Makkawi je pored prirodnih, kulturnih i turističkih resursa kojima Crna Gora raspolaže, istakao socijalni kapital, ljude, kao ključni faktor na kome treba da počiva dalji razvoj. U tom smislu, istakao je da razvoj počiva na mladima, a da edukacija i razvoj treba da se prate od najranijeg detinjstva, što jeste jedna od značajnih aktivnosti kojima se bavi UNICEF.

Rektor Univerziteta Mediteram Prof dr Radislav Jovović u svom pozdravnom obraćanju istakao je značaj UNICEFA u oblasti zaštite mladih, djece i svih osjetljivih grupa društva i povezanost edukacije mladih ljudi na njihovom putu razvoja ka budućim profesionalnim aktivnostima.

Studenti Univerziteta Mediteran pokazali su veliko interesovanje za programe za mlade koje vodi Unicef Crne Gore, a nakon prezentacije su imali priliku da govornicima postave pitanja. Dobijeni odgovori odlične su smjernice mladima za buduće poslovne poduhvate. Sigurno i srećno djetinjstvo je najmanje što možemo pružiti djeci, a UNICEF je prepoznao da je najbolja investicija u budućnost jedne države ulaganje u mlade ljude, poruka je sa današnjeg predavanja.

unicef001

unicef003

unicef002

 

  

 

 

 

 

 

NA VRH