Menu

Obavještavamo zainteresovane kandidate da je Ministarstvo vanjskih poslova Republike Malte uputilo poziv za postdiplomske studije na Institutu za pomorsko pravo (International Maritime Law Institute - IMLI), sa sjedištem na Malti.

Programi za koje se može aplicirati su Program o međunarodnom pomorskom pravu i Program o međunarodnom pomorskom zakonodavstvu, u trajanju od jedne akademske godine, počinje od oktobra 2020. godine. Program će biti realizovan na engleskom jeziku, stoga je neophodno odlično znanje ovog jezika.

Program je otvoren za diplomirane pravnike, ali i diplomcima drugih disciplina povezanih sa međunarodnim pomorskim pravom. Program se organizuje za kandidate koji već rade u oblasti pomorstva, nadležnim vladinim institucijama, pomorskim kompanijama, lučkim službama, naučnoistraživačkim centrima ili drugim organizacijama koje se bave brodskim prevozom, ili generalno pomorstvom, pravnoj službi, ili pravnoj kancelariji koje se bave temama iz oblasti pomorstva. Program je pogodan i za osobe koje namjeravaju da nastave svoju karijeru u oblasti pomorskog prava. Pretpostavlja se da će budući magistri Instituta steći stručno znanje i razumijevanje primjene IMO i drugih konvencija u svojim državnim zakonodavstvima.

Studenti imaju 22½ časova predavanja, nedjeljno. IMLI je osnovan pod pokroviteljstvom Međunarodne pomorske organizacije i ima za cilj obuku pravnika u oblasti međunarodnog prava, uključujući pravo zaštite životne sredine mora, pravo mora, brodsko pravo i međunarodno pomorsko bezbjednosno pravo.

Rok za prijavljivanje je 31. mart 2020. godine, a prvenstvo će imati kandidati koji se ranije prijave.

Cijena učešća u ovom programu iznosi 31.000, ali će izabranim kandidatima biti obezbijeđeno puno finansiranje, osim troškova povratne karte koje plaćaju sami kandidati. Izvjestan broj donatora obezbijedio je puno finansiranje za odabrane kandidate, ukoliko ispune njihove uslove selekcije. Donatori će prednost davati uglavnom mlađim talentovanim kandidatima (mlađim od 40 godina) koji imaju veliku motivaciju da rade za svoju vladu i koji će, nakon završetka studija, dati vitalan doprinos razvoju nacionalnog zakonskog okvira i oblasti pomorstva.

Broj kandidata koji će biti primljeni je ograničen, zbog intenzivnog karaktera programa. Poštujući strategiju Međunarodne pomorske organizacije (IMO) za integrisanje žena u pomorske aktivnosti, čak pedeset posto (50%) mjesta biće rezervisano za zaslužne kandidature žena. Do sada, na Institutu je zvanje steklo 836 kandidata iz 143 zemlje.

Sve dodatne informacije, prijavni formulari i drugi obrasci mogu se naći na internet portalu: http://www.imli.org/programmes-and-courses/how-apply-1, dok su informacije o Institutu dostupne na portalu: http://www.imli.org

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja, kandidati mogu da se obrate savjevjetnici za prijem, gospođi Elda Kazara-Belja, na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili telefon br: +356 21 310 816 (lokal 107)

Stipendije Republike Mađarske

Na osnovu Programa saradnje između Ministarstva za ljudske resurse i trgovinu Republike Mađarske i Ministarstva prosvjete Crne Gore, za akademsku 2021/2022. godinu, biće dodijeljeno 30 stipendija crnogorskim kandidatima od čega:

Opširnije...

ERASMUS+ KONKURS ZA STIPENDIJE ZA MOBILNOST SA UNIVERZITETOM U ALMERIJI (ŠPANIJA)

Po osnovu međuinstitucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost sklopljenog u okviru evropskog programa ERASMUS+, Univerzitet Mediteran Podgorica raspisuje konkurs za razmjenu studenata sa Univerzitetom u Almeriji, Španija, u akademskoj 2020/2021. godini.

Opširnije...

Univerzitet ISAG - European Business School iz Porta je objavio poziv za Erasmus+ stipendije

Univerzitet ISAG - European Business School iz Porta je objavio poziv za Erasmus+ razmjene za studente Fakulteta za Turizam i Fakulteta za poslovne studije.

Opširnije...

Stipendije Univerziteta u Valjadolidu za studijsku 2020/2021

Univerzitet u Valjadolidu je objavio poziv za Erasmus+ razmjene za studente, kao i za akademsko i administrativno osoblje u akademskoj godini 2020/2021. Studentske razmjene će se obavljati u drugom semestru, dok će mobilnosti za osoblje biti dostupne cijele godine.

Opširnije...

MEXT stipendije za 2021. godinu

Ambasada Japana obaveštava sve zainteresovane da je otvoren konkurs za MEXT (Monbukagakusho) stipendije za 2021. godinu za kandidate iz Srbije i Crne Gore.

Opširnije...

Konkurs za razmjenu akademskog i administrativnog osoblja sa Danubius University of Galati (Rumunija)

Po osnovu međuinstitucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost sklopljenog u okviru evropskog programa ERASMUS+, Univerzitet Mediteran Podgorica raspisuje konkurs za razmjenu akademskog i administrativnog osoblja sa Univerzitetom u Rumuniji (Danubius University of Galati), u akademskoj 2019/2020. Godini, u periodu od februara do maja.

Opširnije...

Stipendije Vlade Republike Rumunije za akademsku 2020/2021. godinu

Obavještavamo zainteresovane kandidate da Ministarstvo vanjskih poslova (MAE) i Ministarstvo za nacionalno obrazovanje i naučna istraživanja (MEN) Vlade Republike Rumunije, u skladu sa Odlukom svoje Vlade br. 288/1993, dodjeljuje 85 stipendija za osnovne i postdiplomske studije u Rumuniji, za akademsku 2020/2021. godinu.

Opširnije...

Stipendija Republike Malte za postdiplomske studije

Obavještavamo zainteresovane kandidate da je Ministarstvo vanjskih poslova Republike Malte uputilo poziv za postdiplomske studije na Institutu za pomorsko pravo (International Maritime Law Institute - IMLI), sa sjedištem na Malti.

Opširnije...

 

               

 

 

 

 

 

 

NA VRH