Menu

Ambasada SR Njemačke u Podgorici obavještava zainteresovane kandidate o mogućnosti konkurisanja za stipendije za ljetnje kurseve njemačkog jezika u Bavarskoj, za 2020. godinu. Za ove stipendije se mogu prijaviti studenti (koji su završili prvu godinu studija), kao i mladi istraživači svih akademskih oblasti i koji posjeduju znanje njemačkog jezika na najmanje B1 nivou.

Stipendije pokrivaju troškove pohađanja kurs i boravka, dok putne troškove pokriva sam kandidat.

Zainteresovani kandidati treba da, najkasnije do 23. marta 2020. godine, podnesu sljedeća dokumenta:

  • online aplikacioni formular koji se može preuzeti s internet stranice www.bayhost.de (sa rubrike: „Funding & Scholarships”. Odštampan i popunjen formular treba poslati poštom, kao prateći dokument dosijea,
  • motivaciono pismo koje se odnosi na vaše učešće na kursu njemačkog jezika u Bavarskoj (1-2 strenice, na njemačkom ili engleskom jeziku),
  • tabelarno prikazan CV, na njemačkom ili engleskom jeziku, sa skorijom fotografijom,
  • prijepis univerzitetskih položenih ispita sa ocjenama,
  • dokument koji dokazuje da ste trenutno upisani/ili radite na univerzitetu u matičnoj uemlji (napr.: kopija studentskog indeksa/ili ugovora o radu),
  • fotkopija pasoša ili lične karte
  • dokument koji dokazuje vaše znanje njemačkog na najmanje B1 nivou (uvjerenje/pismo koje dokazuje da će vaše znanje njemackog biti dovoljno),
  • nije obavezno, ali bi bilo dobro poslati dokaz o odrađenoj stručnoj praksi, ili volontiranju, ukoliko imate to iskustvo.

Navedenu dokumentaciju, do datog roka, treba poslati poštom na sljedeću adresu:

BAYHOST, Stichwort, Sommersprachkursbwerbung“
UNIVERSITATSSTR. 31
93053 REGENBURG
DEUTSCHLAND

Aplikacije koje budu stigle nakon ovog roka ne mogu biti uzete u razmatranje i biće isključene iz procesa selekcije.

U razmatranje se neće uzimati ni nekompletne aplikacije. Neće se razmatrati ni aplikacije poslate elektronski ili faksom, a podnijeta dokumentacija se ne vraća.

Kandidatima se savjetuje da ne stavljaju dokumentaciju u plastične folije. Dovoljno je poslati kopije originala, a navedenu dokumentaciju ne treba ovjeravati ni prevoditi kod sudskog tumača (dovoljan je prevod bez pečata sudskog tumača).

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja, zainteresovani kandidati se mogu obratiti kontakt osobi, gospođi Katrin Döppe, na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

MEXT stipendije za 2021. godinu

Ambasada Japana obaveštava sve zainteresovane da je otvoren konkurs za MEXT (Monbukagakusho) stipendije za 2021. godinu za kandidate iz Srbije i Crne Gore.

Opširnije...

Konkurs za razmjenu akademskog i administrativnog osoblja sa Danubius University of Galati (Rumunija)

Po osnovu međuinstitucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost sklopljenog u okviru evropskog programa ERASMUS+, Univerzitet Mediteran Podgorica raspisuje konkurs za razmjenu akademskog i administrativnog osoblja sa Univerzitetom u Rumuniji (Danubius University of Galati), u akademskoj 2019/2020. Godini, u periodu od februara do maja.

Opširnije...

Stipendije Vlade Republike Rumunije za akademsku 2020/2021. godinu

Obavještavamo zainteresovane kandidate da Ministarstvo vanjskih poslova (MAE) i Ministarstvo za nacionalno obrazovanje i naučna istraživanja (MEN) Vlade Republike Rumunije, u skladu sa Odlukom svoje Vlade br. 288/1993, dodjeljuje 85 stipendija za osnovne i postdiplomske studije u Rumuniji, za akademsku 2020/2021. godinu.

Opširnije...

Stipendija Republike Malte za postdiplomske studije

Obavještavamo zainteresovane kandidate da je Ministarstvo vanjskih poslova Republike Malte uputilo poziv za postdiplomske studije na Institutu za pomorsko pravo (International Maritime Law Institute - IMLI), sa sjedištem na Malti.

Opširnije...

KONKURS ZA MOBILNOST NASTAVNOG OSOBLJA U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA KREDITNE MOBILNOSTI (ICM2019) SA UNIVERZITETOM MALARDALEN IZ ŠVEDSKE

Fakultet za Informacione tehnologije (FIT) , Univerziteta Mediteran objavljuje konkurs za mobilnost nastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa kreditne mobilnosti sa Fakultetom za inovacije i inžinjering, Univerziteta Malardalen (Švedska) u ljetnjem semestru akademske godine 2019/2020.

Opširnije...

Stipendije Vlade Republike Slovačke za akademski 2020/2021

Obavještavamo zainteresovane kandidate da Vlada Republike Slovačke dodjeljuje kandidatima iz Crne Gore stipendije, na osnovu bilateralnog sporazuma potpisanog između Ministarstva obrazovanja, nauke, istraživanja i sporta Republike Slovačke i Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Opširnije...

Ljetnji kursevi SR Njemačke

Ambasada SR Njemačke u Podgorici obavještava zainteresovane kandidate o mogućnosti konkurisanja za stipendije za ljetnje kurseve njemačkog jezika u Bavarskoj, za 2020. godinu. Za ove stipendije se mogu prijaviti studenti (koji su završili prvu godinu studija), kao i mladi istraživači svih akademskih oblasti i koji posjeduju znanje njemačkog jezika na najmanje B1 nivou.

Opširnije...

ERASMUS+ KONKURS ZA STIPENDIJE ZA MOBILNOST SA UNIVERZITETOM U ALMERIJI (ŠPANIJA)

Po osnovu međuinstitucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost sklopljenog u okviru evropskog programa ERASMUS+, Univerzitet Mediteran Podgorica raspisuje konkurs za mobilnost univerzitetskog osoblja (akademsko osoblje) sa Univerzitetom u Almeriji (Španija), u akademskoj 2019/2020. godini.

Opširnije...

 

               

 

 

 

 

 

 

NA VRH