Menu

Obavještavamo studente da je otvoren konkurs za stipendije u okviru ERASMUS+ programa za mobilnost studenata. University of Lodz (Poland)

Oblasti studiranj:

 • ekonomija
 • engleski jezik
 • informacione tehnologije
 • pravo

Na ovom linku možete naći liste predmeta po fakultetima - https://iso.uni.lodz.pl/erasmus/programmes/

 • nivo studija - svi
 • broj stipendija - 1
 • trajanje mobilnosti - 4-5 mjeseci (zimski semestar 2019/2020)

potrebna dokumentacija za prijavu:

 • prijavni formular (možete preuzeti ovdje)
 • motivaciono pismo
 • preliminarni ugovor o učenju (možete preuzeti ovdje)
 • uvjerenje o položenim ispitima
 • sertifikat o znanju Engleskog jezika (B2) - kandidati koji nemaju sertifikat tipa TOEFL ili IELTS mogu dostaviti neki drugi sertifikat potvrda profesora, sertifkat/diploma škole jezika ili sl. Napomena: ovi kandidati će putem Skype-a imati intervju radi provjere nivoa znanja jezika
 • skenirana kopiju prethodne diplome (diploma o završenoj srednjoj školi)
 • potvrda o studiranju skenirana kopija pasoša (strana na kojoj se nalazi fotografija)
 • druga dokumenta koja pokazuju uspjehe i dostignuća kandidata

NAPOMENA: Sva dokumenta MORAJU biti na ENGLESKOM jeziku. Kandidati koji su učestvovali u Erasmus Mundus programu obavezni su da to navedu u prijavi. Kandidati koji su u programu Erasmus Mundus imali stipendiju za mobilnost u trajanju od godinu dana (dva semestra) NE MOGU učestvovati u ERASMUS+ programu za mobilnost studenata.

Vodič za studente koji žele studirati na Univerzitetu u Lođu možete preuzeti ovdje.

Potrebnu dokumentaciju dostaviti KANCELARIJI ZA MEĐUNARODNU SARADNJU UNIVERZITETA (REKTORAT, II sprat) KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU JE 5. JUN 2019. godine u 12h

Za dodatne informacije, molimo vas da nas kontaktirate putem emaila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Konkurs za stipendije Republike Mađarske za akademsku 2020-2021 godinu

Na osnovu Programa saradnje između Ministarstva za ljudske resurse i trgovinu Republike Mađarske i Ministarstva prosvjete Crne Gore, za akademsku 2020/2021. godinu, biće dodijeljeno 30 stipendija crnogorskim kandidatima, i to:

Opširnije...

Stipendije British Scholarship Trust-a za 2020-2021. godinu

Obavještavamo zainteresovane kandidate da će britanska fondacija „British Scholarship Trust“, za akademsku 2020/2021. godinu, dodijeliti izvjestan broj stipendija kvalitetnim kandidatima iz Crne Gore, u trajanju od 1 do 3 mjeseci. Stipendije su namijenjene za postdiplomska usavršavanja/istraživanja iz svih oblasti, a prednost će imati kandidati koji rade na doktorskim programima u Crnoj Gori, kojima bi boravak u Velikoj Britaniji doprinio izradi doktorske teze.

Opširnije...

Produžen konkurs za prijave za stipendije Vlade Republike Italije

Obavještavamo zainteresovane kandidate da je produžen rok za prijave za stipendije Vlada Republike Italije, za akademsku 2019/2020. godinu, zbog tehničkih problema sa sajtom.

Opširnije...

Otvoren konkurs za mobilnost sa ISAG - European Business School, Portugal

Po osnovu međuinstitucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost sklopljenog u okviru evropskog programa ERASMUS+, Univerzitet Mediteran Podgorica raspisuje konkurs za razmjenu osoblja iz kancelarije za međunarodnu saradnju sa ISAG - European Business School, Portugal, u akademskoj 2018/2019. godini.

Opširnije...

OTVOREN KONKURS ZA STUDENTSKE STIPENDIJE (ZIMSKI SEMESTAR 2019/2020)- UNIVERSITY OF LODZ ( POLJSKA)

Obavještavamo studente da je otvoren konkurs za stipendije u okviru ERASMUS+ programa za mobilnost studenata. University of Lodz (Poland)

Opširnije...

Italija, konkurs za stipendije za 2019-2020

Obavještavamo zainteresovane kandidate da će Vlada Republike Italije, u akademskoj 2019/2020. godini, dodijeliti kandidatima iz Crne Gore 21 mjesec stipendija, sa ciljem da podrži saradnju u oblasti kulture, nauke, i tehnologije, kao i širenje italijanskog jezika

Opširnije...

Japan, MEXT stipendije za 2020.godinu

Ambasada Japana obavještava sve zainteresovane da je od 22. aprila 2019. godine, otvoren konkurs za MEXT (Monbukagakusho) stipendije za 2020. godinu za kandidate iz Srbije i Crne Gore.

Opširnije...

Belgija, ljetnja škola francuskog jezika u Briselu, ljeto 2019.god.

Administracija Valonija - Brisel International (WBI) dodjeljuje jednu stipendiju Crnoj Gori za usavršavanje francuskog jezika na Univerzitetu u Briselu, tokom ljeta 2019. godine.

Opširnije...

 

               

 

 

 

 

 

 

NA VRH