Menu

Uručivanje počasnog doktorata prof Filipu Kotleru

  Profesor Filip Kotler, naučnik izuzetnog kapaciteta i ličnost svjetskog ugleda odazvao se pozivu UNIVERZITETA "MEDITERAN" i Jadranskog sajma Budva da dodje u Crnu Goru i održi seminar pod nazivom "Kako se izboriti sa osnovnim marketinškim izazovima", upravo u trenutku kada Crna Gora kreće putem ubrzanog uključivanja u evropske i svjetske tokove razvoja.

Senat UNIVERZITETA "MEDITERAN" donio je Odluku da profesoru Filipu Kotleru dodijeli počasni doktorat nauka za izuzetan doprinos ekonomskoj nauci u oblasti marketinga.
Svečana promocija počasnog doktorata održana je 21. juna 2008.god. u novoj zgradi Fakulteta za turizam - MTS - "Montenegro Tourism School" u Baru.
Tom prilikom rektor Univerziteta, prof. dr Janko Radulović, u prisustvu najistaknutijih ličnosti Crne Gore, čelnika Atlas grupe, akademskog osoblja i studenata Univerziteta "Mediteran" uručio je profesoru Kotleru diplomu doctor honoris causae.
Univerzitet je iskoristio ovu prliku i za izdavanje knjige jednog od najpriznatijih stručnjaka u svijetu u oblastima i međunarodnog menadžmentsa pod nazivom "Po Kotleru" koja može dobro poslužiti svim zainteresovanima za oblast marketinga.

Uručivanje počasnog doktorata dr Željku Bogetiću

 

U ponedjeljak, 24. maja 2010. god. sa početkom u 11:00 časova na Fakultetu za turizam Bar – MTS – „Montenegro Tourism School“ održana je svečana promocija počasnog doktorata koji je Univerzitet „Mediteran“ dodijelio dr Željku Bogetiću. Diplomu je dr Željku Bogetiću uručio rektor Univerziteta, prof. Dr Stevan Popović, a nakon svečane promocije dr Bogetić je održao zapaženo predavanje pod nazivom „Ekonomska politika nakon Velike recesije“.

Obrazloženje predloga stručne komisije o dodjeli počasnog doktorata dr Željku Bogetiću možete preuzeti ovdje.

Uručivanje počasnog doktorata bivšem predsjedniku SAD
gospodinu Bilu Klintonu

U nedjelju, 22. maja 2011. god. sa početkom u 10:00 časova na Fakultetu za turizam Bar – MTS – „Montenegro Tourism School“ održana je svečana promocija počasnog doktorata koji je Univerzitet „Mediteran“ dodijelio bivšem predsjedniku SAD-a Bilu Klintonu. Diplomu je gdinu Klintonu uručio dr Duško Knežević, predsjednik Atlas grupe, a nakon svečane promocije predsjednik Klinton je održao prigodno predavanje najboljim studentima sa crnogorskih univerziteta.

Obrazloženje predloga stručne komisije o dodjeli počasnog doktorata predsjedniku Bilu Klintonu možete preuzeti ovdje.

  

 

 

 

 

 

NA VRH