Uvažene koleginice i kolege,

Želim da vam, u ime kolektiva Univerziteta Mediteran i svoje, izražim srdačnu dobrodošlicu, uz iskrene želje za puno sreće i uspjeha u studiranju.

Čestitam vam početak studija! Ubijedjen sam da ste vi, procenjujući svoje lične sposobnosti, želje i afinitete, upisom na Univerzitet Mediteran, prvi privatni univerzitet u Crnoj Gori, napravili adekvatan i dobar izbor studija. Time ste definisali svoju buduću profesiju i iskazali spremnost za uporan i kvalitetan rad. Profesija koju ste izabrali biće prostor za vaše buduće dokazivanje u toj struci, u nauci, u društvu. To će biti prostor za realizaciju vaših potencijala i intelektualne znatiželje. Istina, to će biti veliki izazov za sve vas jer u eri dinamičnog razvoja nauke i tehnologije, kada se sve više afirmišu znanje, vrijeme, informacije, dizajn, know-how i drugi resursi, savremeni čovjek mora da teži novim znanjima, da prati razvoj nauke i usvaja nova znanja. Mora stalno da uči i usavršava se jer i znanja zastarijevaju. Otuda je naše strateško opredeljenje na Univerzitetu Mediteran da u nastavni proces implementiramo što modernija znanja, modernije metode rada i učenja. Univerzitet razvija intenzivnu međunarodnu saradnju, otvarajući šanse nastavnicima i studentima da borave na prestižnim univerzitetima, čija iskustva stalno analiziramo i nastojimo primjenjivati u svojoj praksi.

Koleginice i kolege, vjerujem da ćete svojim upornim radom, a u atmosferi konstruktivne kolegijalne saradnje sa našim nastavnim osobljem, postizati zapažene rezultate koji će biti na ponos i vama i ponos Univerziteta Mediteran, te da ćete takvim radom doprinijeti kvalitetu i afirmaciji rada na Univerzitetu.

Naši studijski programi, akreditovani i licencirani, prilagođeni su duhu Bolonjske deklaracije. Oni su odraz potreba razvoja privrede i društva Crne Gore i značajan doprinos njenoj integraciji u evropske i svjetske ekonomske, naučne, kulturne i druge tokove.

Dobro došli

Rektor,
Prof. dr Janko Radulović

Međunarodni projekti

 
 

 

NA VRH