Globalni program stipendiranja postdoktoranada u Saudijskoj Arabiji

Otvoren je poziv za podnošenje prijava na globalni program za stipendiranje postdoktoranada koji realizuje Univerzitet nauke i tehnologije Kralj Abdulah (KAUST) iz Saudijske Arabije. Ovaj program nastoji da identifikuje izvrsne istraživače iz čitavog svijeta koji su u ranoj fazi karijere i ulaže u razvoj talenata u cilju podsticanja njihovog punog potencijala kao naučnih lidera. Zauzvrat, odabrani istraživači treba da odigraju ključnu ulogu u rješavanju glavnih izazova savremenog doba.

KAUST program stipendiranja namijenjen je pojedincima koji su diplomu doktorskih studija stekli tokom protekle 4 godine, odnosno koji imaju najviše 4 godine istraživačkog iskustva.

Stipendija podrazumijeva rad na trogodišnjem istraživačkom projektu na nekom od fakulteta u okviru KAUST-a (prije apliciranja, kandidati moraju odrediti i potvrditi na kojoj fakultetskoj jedinici KAUST-a će raditi, odnosno realizovati svoj projekat). Projekat bi trebalo da bude usmjeren na globalne izazove povezane sa jednim od pet istraživačkih stubova na KAUST-u: voda, energija, životna sredina, hrana i zdravlje, digitalni domen. Tema se može generalno odnositi na pomenute istraživačke stubove ili se fokusirati na tehnologije proizvodnje zelenog vodonika i rješenja za njegovo skladištenje.

Program je osmišljen tako da za stipendiste obezbijedi samostalan rad i omogući najbolje uslove da ispune svoju istraživačku misiju. Stipendisti će dobiti pristup prvoklasnim istraživačkim objektima i resursima, omogućavajući im da generišu rezultate istraživanja na najvišem međunarodnom nivou.

Stipendija pokriva:

  • Mjesečnu nadoknadu u iznosu od 6.250 dolara;
  • Godišnji budžet za istraživanje u iznosu do 45.000 dolara;
  • Pristup najsavremenijim laboratorijama;
  • Pristup programima liderstva i mentorstva;
  • Medicinsko osiguranje, troškove smještaja, školovanja, selidbe i puta.

Prijave se podnose elektronski, a poziv je otvoren do 30. novembra 2021. godine.

Više informacija o samom programu i načinu prijavljivanja dostupno je na sajtu https://kgfp.kaust.edu.sa/

Kategorija vijesti